Børn

Jeg har beskæftiget mig med børn på mange måder gennem hele mit liv. Jeg er så lykkelig selv at have to dejlige børn, der nu er i 50´erne, og tre børnebørn, mellem 15 og 22 år.

Jeg har undervist børn (lærer i folkeskolen i 21 år), jeg har haft en legestue for børn i to år, jeg har skrevet om børn, jeg har fortalt børns historie, jeg har startet 2 Timer om Ugen, der er for børn, jeg har været og er frivillig sprog- og kulturven for tre børn, jeg er med i Bedsteforældre for Asyl, der handler om børn. Jeg elsker at lege med børn og at lytte til børn og at iagttage børn og deres måder at gribe livet an på. Det giver mig en kæmpeglæde at fortælle historier for børn. På en eller anden måde og uden at jeg har planlagt det, er børn blevet et fokuspunkt for rigtig mange ting i mit liv. Det er smukt at tænke på.

Her vil jeg især nævne to ting, der ligger mig meget på sinde, serien ”Børn i Danmarks historie” og organisationen 2 Timer om Ugen. De kombinerer det historiske og det fortællende og det legende med børnenes liv.