Pia fortæller

At fortælle historier

At fortælle historier

Den mundtlige fortælling

I slutningen af 1990´erne blev jeg opmærksom på Odense Fortællekreds og på fortællerne og deres historier. Det fascinerede mig! Jeg lyttede og lod mig opsluge af fortællingerne. Fantastisk – hvordan kan mon fortællerne huske så meget stof? Hvordan mon de kan fortælle, så man som tilhører glemmer tid og sted?  Og – hvor er verden dog fyldt med dejlige, rørende, festlige, uhyggelige historier! Odense Fortællekreds udbød nogle kurser, og jeg kastede mig ud i at lære at fortælle. Jeg fortæller stadig og gerne! men slet ikke tit.

I mange år samlede jeg på historier, og efterhånden fik jeg fortælleopgaver rundt omkring. Det var skønne og udfordrende år. Vi havde et dejligt kammeratskab i Odense Fortællekreds. Vi fortalte ofte sammen to og to eller i små grupper. Men oftest er jeg optrådt alene, og jeg har tit fortalt om mine bøger. Jeg har fortalt for børn – ja selv for babyer – og for voksne i mange forskellige sammenhænge. I det følgende vil jeg berette om nogle af mine mange fortælleopgaver.

Odense Fortællekreds

I 2019 samlede jeg Odense Fortællekreds´ historie.

Skriftet blev udgivet og ligger på nettet under dette link

Skriftet blev sat op og designet af Carsten Legaard, Dialogdesigneren.

FIDA

Læs også om mig på FIDAs – Fortællere I Danmarks – hjemmeside:

http://fortaellereidanmark.wordpress.com/fortaellende-medlemmer/

Historiefortælling: “Palnatoke og alle de andre helte”

Jeg holder allermest af at give historien liv gennem fortællingen. Siden 2012 har jeg fortalt jeg sagn og historier fra vikingetiden seks gange i Historiens Hus i Odense – med udgangspunkt i Palnatoke, som jo levede på Fyn – ja, måske endda i Odense!

Arrangementerne var et samarbejde med Historiens Hus i Odense for Historisk Samfund for Fyns medlemmer med (børne)børn, men der var også offentlig adgang.

Mordet i kirken eller – Knud den Helliges børn

I 1086 blev Danmarks konge, Knud, myrdet i kirken i Odense. Hans og dronning Edels tre børn, Karl, Cecilie og Ingeborg måtte flygte. Jeg fortalte historierne i krypten under Domkirken i Odense i november 2019 i anledning af 100-års fejringen af klostrets genopbygning.

Citat

Citat fra dreng på Rosengårdskolen: “Hvor er det godt, du fortæller for os. Vi kommer til at tænke over så mange ting. Hvor vi kommer fra, hvordan vi har det, hvordan vi er.”

Michael Svennevigs festivals

Jeg har fortalt flere gange ved Michael Svennevigs festivals i København.

I 2019 hed festivalen “MØD VERDEN. Om at være der når det gælder”. Det foregik i Apostelkirken på Vesterbro i København.

Alaa Abdol-Hamid og jeg fortalte sammen ved Michael Svennevigs festival i august 2018 i København: Billeder af liv.

I 2016 optrådte jeg sammen med Charlotte Clante og Erdogan Adanir ved Michael Svennevigs festival: MED OG UDEN SMYKKER i Verdenskulturcentret på Nørrebro i København.

Fortælling i PENs gårdhave på Christianshavn 2014 på festivalen Drømme og visioner, arrangeret af Michael Svennevig.

Kan babyer forstå eventyr?

JA, det kan de! Jeg har fortalt historier for babyer i Mamma Mia, Folkekirkens Tværkulturelle Samvirkes mødregruppe, adskillige gange. Det er et lige stort under hver gang, for de små lytter opmærksomt til, når jeg fortæller for dem. Og deres mødre har en hel vifte af forskellige sprog, for de kommer fra mange forskellige lande.